Середа, 15 Травня, 2024
В окупаціїЖертви війниРуzкій мірУкраїна

У Маріуполі люди виходять на стихійні мітинги через відсутність води та світла у будинках

У тимчасово захопленому російськими військами Маріуполі люди виходять на стихійні мітинги через відсутність води та світла у будинках.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко, оприлюднивши відповідне відео.

«Незадоволення мешканців зростає. Черговий мітинг від мешканців з пр. Перемоги. Люди покинуті напризволяще в центрі Лівобережжя без води та електрики. Окупаційна адміністрація, навіть не ховаючись, вже й не обіцяє «відновлення». Хвиля соціального незадоволення шириться Маріуполем», – написав Андрющенко під відео.

Він також повідомив, що у Маріуполі наразі звільнились керівник та головний енергетик захопленої Маріупольтепломережі. Причина звільнення – небажання залишатися крайніми у неможливості розпочати опалювальний сезон та розуміння відповідальності за наслідки.

«Це черговий доказ того, що зима буде холодною всередині квартир. Показові арешти та принесення в жертву колаборантів попереду», – додав радник мера.

Як повідомлялося, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване російськими обстрілами. Знищені та зруйновані підприємства, міська комунальна інфраструктура, школи, дитсадки, лікарні, житлові будинки.

Колаборанта Костянтина Іващенка російські загарбники оголосили «мером» Маріуполя та створюють картинку «відновлення життя міста». Містяни чинять спротив «владі» – розповсюджують по місту наліпки та листівки з українською символікою. А в День Незалежності України, 24 серпня, рух опору підняв Прапор України.

У Маріуполі українська літера «Ї» стала символом спротиву, її малюють у різних куточках міста.

Залишити відповідь