Вівторок, 19 Березня, 2024
Військові злочинціНа росіїПодіїСвітУкраїна

Європарламент вимагає від РФ припинити примусові депортації українців

Європейський парламент вимагає від Росії негайно припинити всі примусові переміщення українських громадян до РФ та на окуповані нею території.

Про це йдеться в ухваленій 15 вересня резолюції, повідомляє “Європейська правда”. 

Парламент рішуче засудив повідомлення про звірства, здійснені Збройними силами Росії, їхніми співучасниками та окупаційною владою в Україні. 

У своїй резолюції євродепутати відзначають, зокрема, насильницьку депортацію мирних жителів України, зокрема дітей, до Росії, а також огидну практику Росії в так званих “фільтраційних таборах”, яка розділяє родини та призводить до зникнення українців.

Депутати Європарламенту закликали Росію повністю дотримуватися своїх зобов’язань з міжнародного права та негайно припинити насильницьку депортацію та насильницьке переміщення українських громадян до Росії та на окуповані Росією території. 

Вони також вимагають покласти край усім примусовим передачам дітей, а також будь-яким усиновленням дітей, переміщеним через міжнародно визнані кордони України.

Депутати наголосили, що насильницьке переміщення є воєнним злочином та потенційним злочином проти людяності.

Держдеп США у серпні закликав РФ негайно припинити практику “фільтраційних таборів” для українців та примусові депортації після публікації експертного звіту, де вчергове задокументовані такі практики Росії на окупованих територіях.

Залишити відповідь