Середа, 24 Квітня, 2024
ВажливеВійнаСвітУкраїна

Президент Польщі на Генасамблеї ООН переконуватиме лідерів, що війна в Україні – загроза безпеці світу

У Нью-Йорку Анджей Дуда намагатиметься «переконати непереконаних», що війна Росії в Україні – це теж війна проти всього світу

Президент Анджей Дуда прилетів до Нью-Йорка. Сьогодні, 20 вересня ввечері за польським часом, президент візьме участь у 77-ій Генасамблеї ООН. Він також зустрінеться з лідерами кількох країн і міжнародних організацій, які займаються допомогою постраждалим від російського вторгнення в Україну, передає “Польське радіо”.

Президент Польщі має переконати в Нью-Йорку лідерів інших країн, що війна в Україні є загрозою безпеці не лише в Європі, а й у всьому світі.

«Візит до Нью-Йорка, що триватиме три дні, буде присвячений основній проблемі, тобто російській агресії, яка відбувається на наших кордонах», – сказав у понеділок, 19 вересня, керівник Бюро міжнародної політики президента Якуб Кумох. Як він додав, пріоритетом президента в ООН буде «переконати невпевнених».

Президентський міністр Якуб Кумох заявив журналістам у Нью-Йорку, що йдеться теж про продовольчу кризу, яку спричинила Росія, заблокувавши українські порти:

«Останнім часом президент неодноразово заявляв, що це війна проти всього світу, війна, в якій голод використовується як зброя, в якій навмисно знищуються врожаї і страждають мільйони людей, щоб викликати нові кризи. Нещодавній візит до Африки тут має велике значення, адже про це йшли переговори з місцевими лідерами».

Два тижні тому Анджей Дуда був у Нігерії, Кот-д’Івуарі та Сенегалі, де розповідав про наслідки продовольчої кризи. Очікується, що президент, окрім виступу в ООН, обговорить це питання під час зустрічі з генсеком ООН.

Президент Анджей Дуда пізно ввечері за польським часом виступить в ООН. До четверга він також зустрінеться з президентами Бразилії, Литви, Латвії, Естонії та Казахстану, а також керівниками Світового банку, Агентства ООН у справах біженців, Всесвітньої програми харчування та Міжнародного комітету Червоного Хреста.

Залишити відповідь