П’ятниця, 29 Березня, 2024
ВійнаНа росії

Доступний не для всіх: у Росії приховали один із пунктів в указі про часткову мобілізацію

В указі президента РФ про проведення часткової мобілізації в Росії, опублікованому на сайті Кремля, росіяни помітили дивну деталь. Один із пунктів цього указу відсутній: його сховали за формулюванням “для службового користування”.

Про це пише російське видання “Медуза”. При цьому прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що “таємний” пункт “пов’язаний з кількістю мобілізованих”, передає OBOZREVATEL.

Журналісти “Медузи” звернули увагу на те, що один із пунктів указу про мобілізацію прихований від широкої аудиторії грифом “для службового користування”

“Це пункт № 7. У версії указу, опублікованій на сайті Кремля, його просто пропущено. А у версії указу, яка розміщена на сайті для офіційного опублікування нормативних актів, сказано, що це пункт “для службового користування”, – зазначили у виданні.

Водночас прессекретар президента РФ Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив, що неопублікований сьомий пункт указу президента про часткову мобілізацію пов’язаний із кількістю мобілізованих.

При цьому міністр оборони РФ Сергій Шойгу, який виступав 21 вересня, заявив, що мобілізувати в Росії планують 300 тисяч осіб.

Отже, або за №7 в указі ховається зовсім не кількість росіян, які підпадуть під мобілізацію, або Шойгу збрехав про плани кинути на війну проти України саме 300 тисяч росіян, а не значно більше.

При цьому про втрати армії РФ в Україні за майже 8 місяців війни Шойгу однозначно збрехав, применшивши реальні безповоротні втрати Росії щонайменше в 9 разів. За версією російського міністра, за весь час повномасштабного вторгнення в Україні загинуло 5937 російських солдатів, при цьому в Генштабі ЗСУ говорять про те, що ліквідовано вже понад 55 тисяч окупантів.

Залишити відповідь