Вівторок, 19 Березня, 2024
СвітУкраїнаЦікаве

Речник Ердогана розповів, як узгоджували списки на обмін командирів «Азова»

Речник президента Туреччини Ібрагім Калин розповів про те, як відбувалось узгодження списків на обмін командирів «Азова».

Про це передає Укрінформ із посиланням на CNN Türk.

За словами речника, спочатку в списку на обмін, за яким у результаті обміняли п’ятьох командирів «Азова», було 15 імен, але узгодити його не вдалося.

«Наш Президент дуже тепло ставився до цього питання (обміну – ред.), ми близько 3-3,5 місяця обговорювали це питання з нашими колегами. Не вдалося узгодити по 15 іменам. Той список не дійшов до Львова (зустріч президентів – ред.), у самому кінці був скорочений до 5 імен. Ці 5 людей залишаться у нас в безпеці до закінчення війни», – сказав Калин.

Він зауважив, що цей список на обмін обговорювався і до візиту президентів у Львів, йшлося про нього і в ході зустрічі Ердогана з путіним у Самарканді.

Ібрагім Калин також відзначив конструктивну позицію української сторони та важливу роль Національної розвідувальної організації Туреччини у процесі обміну.

Як повідомляв Укрінформ, 21 вересня в результаті обміну вдалося повернути з російського полону понад 200 українських захисників, а також 10 іноземців. При цьому звільнені п’ять командирів “Азову” перебуватимуть до кінця війни у Туреччині під особистими гарантіями безпеки президента Реджепа Таїпа Ердогана.

російській стороні повернули підозрюваного у державній зраді народного депутата Віктора Медведчука та ще 55 військових рф.

Залишити відповідь