Четвер, 25 Квітня, 2024
СвітУкраїна

Відома дата термінового засідання Ради Безпеки ООН на прохання України

1235444273

Початок засідання РБ ООН запланований на вівторок о 15:00 за місцевим часом

У вівторок відбудеться термінове засідання Ради Безпеки ООН, яке ініціювала Україна, повідомляє агентство Укрінформ. Основними темами мають бути псевдореферендуми, які організовує Росія на окупованих українських територіях, передає “Польське радіо”.

Запит на скликання зустрічі подав у Нью-Йорку постійний представник України при ООН Сергій Кислиця, який написав у обґрунтуванні: «У зв’язку з підготовкою Російської Федерації до подальшого порушення суверенітету та територіальної цілісності України шляхом організації псевдореферендумів на тимчасово окупованих територіях України, що також є грубим порушенням Статуту ООН та Основних норм і принципів міжнародного права».

Позицію України з цього питання також раніше виклав речник українського МЗС Олег Ніколенко, написавши у Twitter, що «Росія має понести відповідальність за подальші спроби змінити міжнародно визнані кордони України всупереч Статуту ООН».

Початок засідання РБ ООН запланований на вівторок о 15:00 за місцевим часом (21:00 за польським).

З п’ятниці окупаційна влада в чотирьох областях на сході та півдні України, частково окупованих російською армією, проводить анексійний псевдореферендум. Очікується, що голосування на окупованих територіях Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей триватиме до вівторка.

Залишити відповідь