П’ятниця, 29 Березня, 2024
ЕкономікаСвітУкраїна

Азербайджанський холдинг планував купити “Альфа-Банк Україна”, але угода зірвалась – Forbes

Азербайджанський NEQSOL Holding цієї весни планував придбати “Альфа-Банк Україна” росіян Андрія Косогова, Михайла Фрідмана та Петра Авена, але угода так і не відбулась.

Про це пише Forbes Україна з посиланням на трьох співрозмовників: в одній зі сторін перемовин, а також у НБУ та серед політичного керівництва країни, передає “Економічна правда”.

Ще один високопосадовець з держструктур підтвердив інтерес до банку з боку “азербайджанських інвесторів”, але не назвав їхніх імен.

“Формат, за якого NEQSOL міг стати власником “Альфи”, передбачав етап націоналізації – азербайджанські інвестори мали б придбати банк у держави, а не у підсанкційних акціонерів на чолі з Михайлом Фрідманом”, – пише видання з посиланням на співрозмовників.

За інформацією двох з них, справа не пішла далі за розмови через “специфіку” NEQSOL: холдинг не став навіть починати оформлення угоди через можливі складнощі з підтвердженням походження коштів.

Розмови про можливу зміну власників “Альфа-Банку Україна” почалися ще в березні, сказав співрозмовник Forbes, близький до керівництва банку.

Можливий продаж “Київстару” також не виключений, заявляв у інтервʼю Forbes президент компанії Олександр Комаров.

Залишити відповідь