Четвер, 25 Квітня, 2024
Військові злочинціУкраїна

На Одещині судитимуть російського агента, завербованого після 24 лютого

В Одеській області перед судом постане агент російської фсб під псевдонімом “Професор”.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Телеграмі.

Прокурори Одеської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно жителя Одеси за фактом державної зради (ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, чоловік після 24 лютого 2022 року був завербований представниками фсб рф та отримав псевдонім “Професор”.

Він збирав інформацію про місця розташування блокпостів, кількість та озброєння українських захисників, сил протиповітряної оборони, командних пунктів, правоохоронних органів та спецслужб, промислові об’єкти військового призначення на території області, а також інформацію про місця ураження ракетними ударами.

Чоловік розвідував способи укріплення штабу оперативного командування “Південь”, Одеської обласної військової адміністрації, СБУ та ГУ Нацполіції в області.

Інформацію у вигляді текстових повідомлень та координат із фото- та відеосупроводом він передавав майже щодня та одержував грошову винагороду на картковий рахунок.

До співпраці чоловік залучив свого знайомого з Івано-Франківська, який також був прихильником ідеї об’єднання росії, білорусі та України в єдине державне утворення під головуванням росії. Також обвинувачений вербував жителів Одещини для подальшої співпраці з країною-агресором.

Обвинуваченого затримали під час виконання чергового завдання ворога біля Одеської ОВА. В ході обшуку вилучено мобільний телефон, який використовувався для передачі інформації та був придбаний за кошти спецслужби ворога.

Як повідомляв Укрінформ, у Хмельницькій області Служба безпеки України в результаті багатоетапної спецоперації викрила “розконсервованого” агента федеральної служби безпеки російської федерації.

Залишити відповідь