Середа, 24 Квітня, 2024
Боротьба в тилуРозслідуванняУкраїна

В СБУ назвали кількість нейтралізованих хакерських атак

Від початку війни Служба безпеки України нейтралізувала приблизно 3,5 тисячі кібератак. Хакери намагалися нашкодити електронним системам центральних органів влади й об’єктам критичної інфраструктури держави.

Майже половину нейтралізованих атак (1 650) фахівці СБУ виявили в режимі «реального часу» за допомогою Системи управління подіями інформаційної безпеки, створеної на базі спецслужби.

Як повідомляє телеграм-канал СБУ, переважна більшість російських атак мали на меті або знищити цифрові сервіси, або дестабілізувати роботу стратегічно важливих підприємств енергетичної і транспортної галузей. До організації і проведення таких диверсій причетні російські спецслужби та підконтрольні їм хакерські угруповання, передає ЗІФ.

Вдалося знешкодити і декілька груп хакерів, що діяли безпосередньо з території України.

У Полтавській області в інтересах рф четверо зловмисників планували з використанням DDos-атак нашкодити владним інституціям та об’єктам енергетики. За свою «роботу» вони отримали кошти через заборонені платіжні системи рф.

Ще одне хакерське угруповання нейтралізували у Львові. За вказівкою окупантів хакери масово зламували активні облікові записи інтернет-користувачів з України та Євросоюзу. Росіяни опісля використовували зламані акаунти для поширення дезінформації щодо суспільно-політичної ситуації в Україні та ЄС нібито від імені пересічних людей.

Залишити відповідь