П’ятниця, 29 Березня, 2024
ВійнаСвітУкраїна

Віцеканцлер Австрії: не може бути нейтралітету у звірячій загарбницькій війні

Віцеканцлер Австрії Вернер Коглер закликав депутатів австрійського парламенту до єдності, заявивши, що не можна бути нейтральним у загарбницькій війні Росії проти України.

Про це повідомило видання Kurier, пише “Європейська правда”.

Коглер виступав на засіданні Національної ради, скликаному коаліцією в понеділок вдень, закликаючи до єдності щодо санкцій проти Росії та заходів проти інфляції. 

Коглер підкреслив, що з огляду на “звірячу загарбницьку війну” Росії на європейській землі не можна нейтрально стояти осторонь. 

“Ті, хто нічого не робить, є співучасниками масових вбивств, зґвалтувань і викрадень. Тут не може бути нейтралітету”, – сказав Коглер.

За його словами, санкції проти РФ спрацюють, але потрібна наполегливість. Ключем до цього є екологічний енергетичний перехід, який також забезпечить більшу енергетичну безпеку. 

Коглер висловив переконання, що президент Росії Владімір Путін використовуватиме поставки газу як зброю навіть без санкцій.

Нагадаємо, президент Франції Еммануель Макрон на сесії Генеральної Асамблеї ООН заявив, що країни, які відмовляються стати на бік України у війні проти Росії, є “співучасниками” нового російського імперіалізму.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав усі країни, які пропонували свої послуги в посередництві Києва й Москви, “припинити цю гру” та однозначно стати підтримку України.

Залишити відповідь