П’ятниця, 29 Березня, 2024
На росіїСвітУкраїна

Країни-члени ЄС підписали угоду про восьмий пакет санкцій проти Росії

28 вересня президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн представила восьмий пакет санкцій проти Росії, що додатково обмежує торгівлю з цією країною та вводить обмеження щодо конкретних осіб

Країни-члени ЄС підписали у вівторок ввечері угоду про восьмий пакет санкцій проти Росії у зв’язку з її вторгненням в Україну, – повідомило PAP джерело в ЄС. Інше дипломатичне джерело повідомило, що деякі деталі ще потребують уточнення, і це станеться в середу, передає “Польське радіо“.

28 вересня президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн представила восьмий пакет санкцій проти Росії, що додатково обмежує торгівлю з цією країною та вводить обмеження щодо конкретних осіб. Це відповідь на подальшу ескалацію агресії Кремля проти України.

За оцінками Єврокомісії, нові торговельні обмеження, які мають покрити подальші заборони на імпорт російської продукції, позбавлять Росію 7 млрд євро доходу. Крім того, буде розширено перелік товарів, експорт яких заборонено.

Також пакет санкцій створить правову основу для встановлення лімітів цін на нафту та заборонить громадянам ЄС входити до керівних органів російських державних підприємств.

Пакет також передбачає розширення переліку осіб та організацій, щодо яких застосовуються індивідуальні санкції.

Залишити відповідь