Середа, 24 Квітня, 2024
АнонсиВійнаІнформаційний фронтОсвітаСуспільство

Інформаційна гігієна та поради для українців в окупації: новий безкоштовний навчальний проект

Низький рівень інформаційної грамотності громадян України, особливо після початку повномасштабної агресії росії,  разюче видний і чинить негативний вплив. Зокрема, з цієї причини широко поширюються фейки, дезінформація, пропаганда. Держава не завжди має достатньо ресурсів для протидії цьому і потребує партнерства з боку громадських організацій та волонтерів.

Дуже складне становище з інформаційною роботою на тимчасово окупованих територіях, де громадяни України не мають доступу до об’єктивних джерел інформації, перебувають в стані постійного стресу і зневіри. Так само через відсутність знань про безпечні засоби зв’язку відсутня інформація про перебіг подій на цих територіях, через що українське суспільство та міжнародна спільнота не отримують об’єктивної інформації і часто перебувають під впливом дезінформації та маніпуляцій.

Воєнний стан, необхідність залучення всього суспільства до справи оборони країни створює умови для появи недовіри і навіть певних конфліктних ситуацій у взаємодії суспільства і армії.  Державні органи через брак часу та ресурсів не завжди вчасно реагують на ці ситуації, що дає простір для маніпуляцій та впливу спеціальних інформаційних операцій російських спецслужб.

Враховуючи вищенаведене, в межах проекту «InfoLight.UA» реалізуються навчальні програми підвищення медіаграмотності, боротьби з фейками та пропагандою.

Окремо робиться акцент на створенні інформаційного продукту для українців на окупованих територіях та  співпраці громадянського суспільства і армії. Реалізація цих програм спрямована, в тому числі, і на взаємодію суспільства та армії.

Проект реалізується Фондом сприяння демократії (Україна) за підтримки Фонду Ганнса Зайделя в Україні (Німеччина).

Перші онлайн-заходи відбулися 4-6 жовтня:

Для участі в проекті організатори пропонують зареєструватися за посиланням: https://bit.ly/uf_project

Залишити відповідь