Четвер, 25 Квітня, 2024
АналітикаВійнаНа фронтіУкраїна

Маємо 116 збиттів й 34 влучання, – в ОК “Південь” розповіли про успіхи знищення іранських дронів

Росія закупила у Ірану чимало дронів-камікадзе. Щодо цифри, яку вони приготували для використання, то вони різняться, це питання розвідують на більш високому рівні.

Про це 24 каналу розповів речниця оперативного командування “Південь” Наталія Гуменюк. Вона також зазначила, що ми можемо говорити про безпосередньо наші результати на південному напрямку і вони досить красномовні.

“Враховуючи те, що сьогодні вночі також була атака цих безпілотників, 6 дронів збили”, – каже Гуменюк.

Один із дронів все ж влучив у акваторію порту Очакова, але нічого критичного не трапилося. З часу першого застосування, із 20 вересня – 116 збиттів та 34 влучання,
– зазначає речниця ОК “Південь”.

Ці влучання – не завжди нанесення критичного ураження, таким чином у нас є співвідношення 1 до 3.

“Ми навчились давати їм раду, я гадаю, що з кожним наступним разом – знищуватимемо все більше й більше”, – резюмує Наталія Гуменюк.

Що відомо про іранські дрони

Дрони-камікадзе Shahed-136 призначені для ураження цілей на дальній відстані – за різними даними від 200 до 900 кілометрів. Такі безпілотники здебільшого запускають парами з установки, яку маскують під вантажівку або вагон потяга. Під час польоту двигун БпЛА видає характерний звук – шумить, як мопед чи бензопила. Тому почувши його варто сховатися у безпечне місце.

Що відомо про іранські дрони у росіян

  • На початку серпня в американському Інституті вивчення війни розповіли, що Іран міг відправити БпЛА до Росії для польових випробувань. Пізніше стало відомо, що окупанти навіть почали тренування з іранськими безпілотниками.
  • Своєю чергою, представники адміністрації президента США Джозефа Байдена 30 серпня повідомили, що загарбники забрали частину дронів з іранського аеродрому та вже доставили їх до Росії.
  • Вже у вересні українські військові почали збивати іранські Shahed-136, які росіяни маркують як “Герань-2”.
  • Згодом Україна ухвалила рішення позбавити посла Ірану в Україні акредитації та скоротити кадровий склад іранського посольства.

Залишити відповідь