П’ятниця, 29 Березня, 2024
СвітУкраїна

Ілон Маск таки фінансуватиме роботу Starlink в Україні

«Незважаючи на те, що Starlink продовжує втрачати мільйони, а інші компанії отримують мільярди грошей платників податків, ми продовжимо фінансувати український уряд», — написав Ілон Маск.

Ілон Маск заявив, що його компанія SpaceX продовжить фінансувати роботу системи супутникового зв’язку Starlink в Україні. Раніше мільярдер говорив про брак коштів на утримання мережі зв’язку, передає “Польське радіо”.

Про своє рішення мільярдер повідомив у твіттері. «Ну нехай! Незважаючи на те, що Starlink продовжує втрачати мільйони, а інші компанії отримують мільярди доларів платників податків, ми продовжимо фінансувати український уряд», — написав Ілон Маск.

У суботу, 15 жовтня, в офісі президента України підтвердили, що українська сторона веде переговори з компанією Ілона Маска щодо системи Starlink.

В Україні кілька тисяч супутникових терміналів Starlink. Компанія Ілона Маска передала їх українській владі на початку війни. Це важливий інструмент зв’язку для українських військових. Система забезпечує українців бойовою підтримкою та дозволяє залишатися на зв’язку, навіть якщо росіяни знищать мобільні та інтернет-мережі.

Минулого місяця SpaceX попередила Пентагон, що може припинити надання супутникових послуг Україні. Компанія Ілона Маска зажадала від Пентагону взяти на себе фінансування супутників Starlink, призначених для уряду в Києві. Це коштуватиме понад 120 мільйонів доларів до кінця року та майже 400 мільйонів доларів наступного року.

Залишити відповідь