Понеділок, 13 Травня, 2024
СвітСпортУкраїна

Україна вимагає виключення РФС з європейської та світової асоціацій футболу

Українська асоціація футболу (УАФ) вимагає виключення російського футбольного союзу (РФС) із Союзу європейських футбольних асоціацій (UEFA) та Міжнародної федерації футболу (FIFA)

Так Україна відреагувала на плани росії інтегрувати клуби з територій “лднр” та окупованих частин Запорізької та Херсонської областей до російських чемпіонатів.

“Сьогодні посіпаки головного російського терориста путіна доповіли йому, що готові включити клуби з тимчасово окупованих регіонів України в чемпіонат рф. Вороги атакують український футбол як ззовні, так і зсередини. Ми даємо їм потужний опір! УАФ направляє негайне звернення до ФІФА та УЄФА із вимогою застосувати найсуворіші санкції стосовно рфс. А саме, ми будемо вимагати виключення рфс з УЄФА та ФІФА за грубе порушення статутів цих організацій”, – заявив президент УАФ Андрій Павелко.

FIFA та UEFA навесні відсторонили російські збірні та клуби від міжнародних змагань на невизначений термін на тлі повноцінного вторгнення рф в Україну. Влітку Спортивний арбітражний суд визнав ухвалу законним.

Залишити відповідь