Четвер, 25 Квітня, 2024
ВійнаСвітУкраїна

Перші комплекси NASAMS вже скоро розгорнуть в Україні

Виробник Raytheon Technologies передав уряду США дві системи протиповітряної оборони NASAMS, які призначені для України . За словами гендиректора компанії Грега Хейза, комплекси буде розгорнуто в Україні найближчим часом.
Повідомляє Defense News.

NASAMS – пересувний зенітний ракетний комплекс. Його головне призначення – боротьба з маневровими аеродинамічними цілями на малих та середніх висотах. Ця система ППО призначена для перехоплення ракет, літаків та інших повітряних цілей на малих та середніх висотах. Це ЗРК середньої дальності, дальність стрільби до 40 км. Розробка норвезької компанії Norwegian Kongsberg і американської Raytheon. Цю систему використовують 12 країн світу. В США саме це ЗРК охороняє Білий Дім.

Одна пускова установка NASAMS — це 6 керованих ракет. Вони бувають декількох типів: звичайна ракета AMRAAM (радіус дії 20-25 кілометрів); ракета AMRAAM ER (радіус дії 40 кілометрів); є ракети, які можуть вразити авіацію і на відстані більше 100 кілометрів. ЗРК характеризує висока точність, збиває до 85% цілей.

Залишити відповідь