П’ятниця, 19 Квітня, 2024
На росіїСвіт

“Неймовірно серйозна помилка”: Білий дім зробив застереження Путіну щодо ядерної зброї

Напередодні росіяни проводили ядерні навчання, де тренувалися завдавати “удару у відповідь”. У США відреагували на таке “брязкання зброєю” та попередили про наслідки щодо її використання.

У Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки вважають, що російські навчання – це привід для провокування ескалації. Так само думає й Держсекретар США Ентоні Блінкен, передає 24 канал.

Росіяни продовжують ядерний шантаж

Ентоні Блінкен підтвердив твердження Джо Байдена про “серйозні наслідки” щодо ймовірного використання Росією ядерної зброї в Україні. Він сказав, що Білий дім “дуже чітко і прямо” повідомив про це росіян, а також особисто президента Путіна.

Зауважимо, що в українському Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки “Spravdi” кажуть, що навчання з використанням російського ядерного озброєння мають занепокоювати. Однак насамперед самих росіян, адже технічний стан ядерного арсеналу після 32 років простою може бути не найкращим.

У “Spravdi” додають, що загалом навчання “Грім” не є чимось новим. Проте слід врахувати, що до того Росія шантажувала весь світ, що завдасть ядерного удару по Україні.

Ядерні навчання із застосуванням міжконтинентальних балістичних ракет в умовах очевидної неадекватності російського керівництва становлять глобальну загрозу людству,
– йдеться у поясненні від “Spravdi”.

Піонтковський про ядерні навчання Росії

  • Росія вкотре вирішила продемонструвати світу свою “силу”. 26 жовтня країна-агресорка провела ядерні навчання.
  • За словами публіциста Андрія Піонтковського, росіяни вчилися завдавати “удар у відповідь на ядерний удар противника”. Він вважає, що наразі немає причин хвилюватися щодо застосування ядерної зброї проти України.
  • Піонтковський думає, що “Путін почув сигнал від Заходу”, тому не буде так ризикувати. Публіцист припускає, що США дали зрозуміти російському диктатору, що в разі атаки України ядерною зброєю, удар буде завданий

Залишити відповідь