Неділя, 17 Березня, 2024
ВійнаНа росії

ПВК Вагнера змінила принципи набору в свої лави після вторгнення РФ в Україну: розвідка Британії вказала на “нюанси”

Російська приватна військова компанія Вагнера змінила принципи набору до своїх лав після вторгнення РФ в Україну. Тепер під час вербування терористів перевагу віддають російським засудженим, які страждають на серйозні захворювання, включно з ВІЛ і гепатитом С.

Докази цього в мережі опублікував головний вербувальник “вагнерівців” Євген Пригожин. Про це повідомляє військова розвідка Великої Британії у Twitter, повідомляє OBOZREVATEL.

За інформацією британської розвідки, роль ПВК Вагнера значно змінилася після вторгнення Росії в Україну. У попередніх конфліктах вона підтримувала порівняно високі стандарти набору, і багато операторів раніше були професійними російськими військовими.

Тепер прийом в’язнів із серйозними проблемами зі здоров’ям свідчить про зовсім інший підхід у вербуванні терористів. Під час війни РФ проти України Пригожин віддає перевагу кількості завербованих окупантів, а не їхньому досвіду чи якості.

Про зміну набору окупантів у ПВК Вагнера свідчить і те, що Пригожин нещодавно обговорював плани створення 200-кілометрової оборонної “лінії Вагнера” на сході України. Ці заходи, очевидно, вимагатимуть великої робочої сили.

Нагадаємо, російська приватна військова компанія Вагнера бізнесмена та “кухаря Путіна” Євгенія Пригожина збільшує свій вплив у РФ. За рахунок війни країни-агресора проти України вона стає так званою новою армією.

Раніше Головне військове розвідувальне управління України повідомило про те, що найманці ПВК Вагнера хворі на ВІЛ та гепатит С, а російські лікарі відмовляються надавати допомогу зростаючій кількості інфікованих військовослужбовців, які отримали бойові поранення.

Як повідомляв OBOZREVATEL, у Росії “солдат удачі” на війну проти України вербує “вагнерівець” із позивним “Амур”. Волонтерська спільнота “OSINT Бджоли” опублікувала дані про неї.

Інший найманець ПВК Вагнера розповів про умови участі у війні та майбутнє “воскресіння”. Він зізнався, що після підписання контракту “вагнерівці” перестають існувати як люди.

Залишити відповідь