П’ятниця, 29 Березня, 2024
ВажливеПодіїУкраїна

У “Київстар” стався масштабний збій, абоненти не можуть поповнити рахунки: в компанії пояснили ситуацію

В Україні 1 листопада стався збій із поповненням рахунків мобільного оператора “Київстар”, повідомляє OBOZREVATEL.

Клієнти компанії скаржаться, що не можуть внести кошти через “Приват24”, Monobank, Sens App та інші банкінги.

OBOZREVATEL звернувся до мобільного оператора за роз’ясненням. У “Київстарі” визнали, що стався збій та обіцяють відновити повноцінну роботу найближчим часом. Там також зазначили, що всі основні послуги, зокрема, дзвінки та мобільний інтернет працюють у звичайному режимі та в повному обсязі.”

1 листопада приблизно з 9 ранку у зв’язку з тимчасовими обмеженнями в інформаційних системах “Київстар” у частини наших клієнтів могли виникати короткочасні складнощі з поповненням рахунку, зміною тарифу або роботою програми “Мій Київстар”. Зараз наші IT-фахівці працюють над якнайшвидшим усуненням обмежень Щоб відновити роботу цих додаткових сервісів вже найближчим часом”, – заявили в компанії.

У прес-службі ПриватБанку у відповідь на запит OBOZREVATEL також підтвердили наявність проблем. “Справді, і вчора, і сьогодні є проблема з поповненням “Київістару”. Як це відбувається? До нас звернулися з компанії та повідомили про проблему з їхнього боку, ми тимчасово відключили можливість поповнення. Коли вони вирішать цю проблему, ми цю можливість відновимо. Це на їхньому боці проблема. Але тут хочу зазначити, що такі проблеми траплялися і раніше і в інших операторів, це тимчасово”, – розповів прес-секретар ПриватБанку Олег Серга.

При спробі поповнити рахунок в онлайн-банкінгу ПриватБанку клієнти отримують спеціальне повідомлення. “Поповнення мобільного телефону даних оператора тимчасово закрито”, – йдеться в повідомленні в “Приват24”.

Застосунок Monobank також повідомляє про неможливість поповнити рахунок. “Київстар” не відповідає на запити. Спробуйте поповнити рахунок пізніше”, – йдеться у повідомленні.

Sens App (мобільний застосунок Альфа-банку) також не дозволяє внести кошти на рахунок мобільного. У повідомленні наводиться повідомлення самого “Київстару”: “Проведення платежу тимчасово неможливе, повторіть спробу пізніше”.

Як повідомляв OBOZREVATEL, у разі тривалих відключень електроенергії резервні джерела живлення базових станцій для забезпечення мобільного зв’язку можуть підтримувати роботу протягом 4-5 годин. При цьому швидкість інтернету може знизитися – через різке збільшення навантаження через переход користувачів з домашнього інтернету на мобільний.

Залишити відповідь