П’ятниця, 29 Березня, 2024
Інтерв'ю

Глава МЗС Чехії виступив за збереження базових дипломатичних зв’язків з рф

Міністр закордонних справ Польщі Ян Ліпавський вважає важливим збереження хоча б базових дипломатичних відносин з росією, навіть попри те, що, за його словами, її режим поводиться огидно.

Про це він сказав в ефірі CNN Prima News, повідомляє “Європейська правда” з посиланням на Ceske Noviny.”

Ми маємо дипломатичні відносини з російською Федерацією, і я кажу, що важливо мати хоча б якісь найелементарніші дипломатичні відносини, навіть з режимом, який поводиться таким огидним чином”, – сказав Ліпавський.

Міністр закордонних справ високо оцінив позицію парламентського комітету у закордонних справах, який у четвер у своїй резолюції назвав нинішній російський режим терористичним. За словами Ліпавського, важливо називати речі своїми іменами, незважаючи на те, що юридичні наслідки резолюції не є суттєвими.За його словами, західні технологічні санкції проти Росії довели свою ефективність, а в довгостроковій перспективі, на його думку, призведуть до гальмування російської промисловості та наукового прогресу. “Це означає зміну на полі бою, коли вони не матимуть доступу до чіпів, наприклад”, – сказав він.Ліпавський заперечив необхідність піднімати питання дипломатичного врегулювання між Україною і РФ, заявивши, що перед військовим вторгненням Росії в Україну в лютому відбулися тривалі переговори, а Росія все ще веде “безглузду і криваву війну”. За словами Ліпавського, Росія розуміє лише силу.Як повідомлялося, міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський висловився за створення спецтрибуналу над вищим керівництвом Росії за воєнні злочини, скоєні в Україні.

Залишити відповідь