Середа, 24 Квітня, 2024
ВійнаНа росії

Кремль обмежив виступи у пропагандистських ЗМІ депутатам держдуми

В адміністрації російського президента-диктатора «попросили» провладні медіа якнайменше цитувати депутатів держдуми російської федерації, які висловлювалися на теми про війну в Україні, передає Західно інформаційний фронт.

У список депутатів, які потрапили в опалу, є голова думського комітету з оборони андрєй картаполов (на фото ліворуч), депутати-генерали андрєй ґурульов (на фото праворуч), віктор заварзін, андрєй красов і голова комітету з питань сім’ї, жінок і дітей ніна останіна. Як пише незалежне російське видання «Верстка», вони, на думку кремлівської адміністрації, дозволяють собі зайву самостійність у висловлюваннях та критику російських військ.

«Вказівка виходить від представників блоку першого заступника глави адміністрації президента сєрґєя кірієнка. Парламентарії, які потрапили у список, неодноразово висловлювалися про хід війни, у тому числі й виставляючи кремль у невигідному світлі. У зв’язку з цим вирішили цитувати їх «тільки з інформаційних агентств і в мінімальних обсягах, якщо це вимагає новина. Вказівки нам приходять з управління із громадських проектів [Кремля], від [глави управління] сєрґєя новікова», – цитує своє джерело «Верстка».

За інформацією видання, вказівки отримали ЗМІ, що належать до групи «росія сегодня» (до неї належать численні видання, радіо- та телеканали, у тому числі RT), «російська газета» та ВДТРК (до цієї групи входять телеканали «Росія-1» та «Росія- 24», «Радіо росії», радіостанція «Маяк» та інші активи).

Представників редакцій та каналів просили тримати ці рекомендації в таємниці, зазначив співрозмовник «Верстки».

Згадані депутати «потрапили до списку токсичних» через свої висловлювання, які здебільшого стосуються ходу війни, часткової мобілізації та забезпечення фронту.

«Після початку мобілізації, та й узагалі з лютого не вироблено інформаційну стратегію влади, – пояснив один із співрозмовників «Верстки». – Усі коментували, хто будь що, кремль не встигав роздавати вказівки».

Наприклад, голова оборонного комітету держдуми картаполов, який перед потраплянням у держдуму перебував у кріслі заступника міністра оборони, в нещодавньому коментарі РБК допустив можливість кадрових рішень через скарги мобілізованих.

Андрєй ґурульов виступив з низкою критичних зауважень: після здачі Лимана він почав відкрито критикувати міноборони. Держдумець разом із головним тік-токером Чечні рамзаном кадировим накинулися язиками на командувача центрального військового округу алєксандра лапіна за втрату українського міста.

Залишити відповідь