П’ятниця, 29 Березня, 2024
Боротьба в тилуВійнаВоєнний станІнтерв'юСвіт

Артилерія, надана Україні США та Європою, допомогла зломити наступ російських військ – Зеленський

Президент Володимир Зеленський заявив, що надана Україні Сполученими Штатами та європейськими союзниками артилерія допомогла зломити наступ російських військ. 

Про це він заявив у інтерв’ю журналістці телеканалу CNN Крістіані Аманпур, передає Укрінформ.

«Ми їх зупинили, ми деокупували значну частину нашої території. І цьому дійсно допомогла артилерія і нові технології», – наголосив Зеленський.

За його словами, в ході повномасштабного вторгнення в Україну росія зазнала «приголомшливої» кількості втрат особового складу та артилерії.

Президент наголосив, що не може назвати точні цифри, однак між втратами, понесеними двома країнами, є «дуже суттєва різниця».

Він також прокоментував оцінки Пентагону про те, що росія втратила 50% своїх танків на війні в Україні.

«Я думаю, що це більш-менш відповідає дійсності — хоча, відверто кажучи, ніхто не знає реального стану справ, особливо щодо особового складу», – додав він.

Зеленський також сказав, що небажання України кидати людей як «гарматне м’ясо» є ще однією причиною, чому наша країна не зазнала таких втрат, як росія.

«Коли ми просимо наших партнерів про артилерію чи бронетехніку, то це не тільки зброя, а перш за все захист наших військових», – додав Президент.

Як повідомляв Укрінформ, Збройні сили України з 24 лютого по 10 листопада ліквідували близько 78 690 російських агресорів, що на 740 осіб більше порівняно з попередньою добою.

Голова Об’єднаного комітету начальників штабів США Марк Міллі заявив, що на війні в Україні було вбито та поранено понад 100 тис. російських військовослужбовців.

Залишити відповідь