Четвер, 28 Березня, 2024
АналітикаЕкономікаСвітУкраїна

Варшава витратила на допомогу воєнним мігрантам з України майже 11 млн євро

Також, за даними варшавської мерії, 289 українських дітей народилося у столичних лікарнях та 36 тисяч людей з України отримали медичну допомогу в міських лікарнях і поліклініках. Приблизно 18 тисяч українських дітей відвідують школи та дитсадки у Варшаві, передає Польське радіо.

Актуальні дані про допомогу воєнним мігрантам з України оприлюднив у четвер на засіданні Ради Варшави від імені мера Рафала Тшасковського голова бюро безпеки Міхал Домарадзький. Місто витратило 51 мільйон злотих (майже 11 млн євро) зі свого бюджету.

Директор варшавського бюро безпеки Міхал Домарадзький визнав, що хоча найближчим часом можна очікувати збільшення кількості біженців, наразі вона є більш-менш постійною. До столиці Польщі приїжджає стільки ж людей з України, скільки й виїжджає з неї.

До найважливіших цифр, які стосуються допомоги українським воєнним мігрантам у Варшаві, за даними мерії, входять: 289 — стільки українських дітей народилося в столичних лікарнях та 36 тисяч — стільки людей отримали медичну допомогу в міських лікарнях і поліклініках.

«18 тисяч — стільки приблизно українських дітей відвідують школи та дитсадки у Варшаві», — перерахував Домарадзький на форумі ради. Він додав, що в 72 школах працюють підготовчі відділення, з дітьми біженців працюють 300 асистентів вчителів, а в тісній співпраці з ЮНІСЕФ реалізується 26 проектів у сфері культурної допомоги, освіти та вивчення польської мови.

Зі столиці в Україну відправили 4891 палету з гуманітарною допомогою.

«Біженцям з України видано понад 151 тисяч номерів PESEL. Ця кількість продовжує зростати», — повідомив Домарадзький.

Залишити відповідь