Неділя, 17 Березня, 2024
ЕксклюзивІнформаційний фронтОсвітаТехнікаЦікаве

Дмитро Золотухін розповів про ОСІНТ та роботу з інформаційними джерелами для учасників проєкту INFOLIGHT

22 листопада виконавчий директор Інституту постінформаційного суспільства Дмитро Золотухін провів просвітницьку лекцію за темою «ОСІНТ та робота з джерелами».

Лекція відбулася в режимі онлайн на платформі освітньо-інформаційного проєкту INFOLIGHT, який присвячений медіаграмотності, інформаційній гігієні та боротьбі з фейками і ворожою пропагандою.

В лекції Дмитро Золотухін розповів про корисні ресурси та методи перевірки інформації в новинах та соцмережах, надав учасникам актуальні рекомендації щодо інформаційної безпеки й поведінки в соціальних медіа і показав низку лайвхаків щодо того, як не потрапити на гачок ворожих інформаційно-психологічних операцій. 

Тема викликала жваве обговорення і масу питань від учасників заходу, на які лектор дав вичерпні відповіді, кілька разів наочно продемонструвавши як застосовувати методи ОСІНТ на практиці.

Головною думкою, яку він неодноразово озвучив, було, що запам’ятати всі інструменти неможливо, оскільки вони ледь не щоденно оновлюються. Проте цілком реально зрозуміти принцип і самостійно підбирати оптимальні інструменти під конкретні задачі.

Запис трансляції доступний за посиланням:

Залишити відповідь