П’ятниця, 19 Квітня, 2024
В КиєвіВоєнний станСвітУкраїна

В Україну прибув з візитом глава МЗС Британії: у своїй заяві він запевнив у подальшій підтримці Києва

Міністр закордонних справ Великої Британії Джеймс Клеверлі прибув із візитом до Києва. На тлі ескалації з боку рф він має намір зустрітися з керівництвом України та підтвердити свою підтримку, передає OBOZREVATEL.

Про це 25 листопада повідомляє The Guardian. Це перший візит Клеверлі до України як глави МЗС.

Передбачається, що він представить пакет підтримки на три мільйони фунтів (134 млн грн), який передбачає кошти на реконструкцію шкіл, карет швидкої допомоги, допомогу жертвам сексуального насильства.

Основна частина фінансування, за даними ЗМІ, піде на нещодавно звільнені території на півдні України, зокрема Херсон.

Зазначається, що новий консервативний уряд Британії прагне запевнити президента України Володимира Зеленського в тому, що відставка Бориса Джонсона не призведе до зниження рівня британської моральної, військової та фінансової підтримки.

Клеверлі підкреслив: “Із настанням зими росія продовжує намагатися зламати рішучість України своїми жорстокими нападами на мирних жителів, лікарні та енергетичну інфраструктуру. Але росія зазнає невдачі. Наша підтримка триватиме доти, доки ця чудова країна не відновиться”.

Крім зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським, Клеверлі також має намір відвідати центр для біженців та школу. Він також побачиться зі співробітниками посольства Великої Британії та правозахисниками.

Як повідомляв OBOZREVATEL, 19 листопада Україну відвідав новий прем’єр-міністр Британії Ріші Сунак. Він привіз новий пакет військової допомоги, що включає засоби протиповітряної оборони, засоби для боротьби з дронами та 16 мільйонів фунтів гуманітарної допомоги.

Залишити відповідь