П’ятниця, 19 Квітня, 2024
ВійнаРуzкій мірСвіт

ISW: росія грає на готовності Заходу до переговорів, щоб змусити піти на поступки

Аналітики Інституту вивчення війни вважають, що росія хотіла б переконати Захід розпочати переговори, не уточнюючи, чи мають вони призвести до припинення вогню або міцного миру, передає Польське радіо.

В американському Інституті вивчення війни вважають, що росія хоче переконати західних політиків піти на поступки щодо України. У щоденному аналізі Інституту говориться, що росія намагається використати готовність Заходу до переговорів, щоб створити ситуацію, коли західні політики відчуватимуть тиск, щоб піти на поступки. Вони б закликали росію брати участь у переговорах.

Автори аналізу нагадали, що 2 грудня канцлер Німеччини Олаф Шольц розмовляв через телефон з президентом росії владіміром путіним. Президент США Джо Байден своєю чергою заявив, що може зустрітися з президентом росії, якщо той захоче припинити війну. Голова російської дипломатії Сєрґєй Лавров, тим часом повторив вимоги, які росія висунула до США і НАТО ще до початку вторгнення в Україну.

За даними Інституту вивчення війни, росіяни представляють таку позицію, щоб переконати Захід піти на поступки, які спонукали б Москву брати участь у переговорах. Ці поступки можуть включати зменшення підтримки України, визнання включення частини території цієї країни до складу Росії та обмеження діяльності НАТО в Європі.

Аналітики також вважають, що росія хотіла б переконати Захід розпочати переговори, не уточнюючи, чи мають вони призвести до припинення вогню чи міцного миру. За даними Інституту вивчення війни, росія виграє від припинення бойових дій, оскільки тоді вона зможе посилити свої сили перед подальшими наступальними операціями.

Залишити відповідь