Вівторок, 19 Березня, 2024
ВійнаНа росіїУкраїна

Готуються та вичікують, – ОК “Південь” про ймовірність нової масованої ракетної атаки по Україні

Майже два тижні ворог не завдавав по території України масованих ракетних ударів. Проте ця пауза може закінчиться у будь-який момент. Росіяни готуються до нових ракетних нападів, про що свідчать повідомлення українських військових.

Про це 24 каналу розповіла керівниця пресцентру ОК “Південь” Наталія Гуменюк. За її словами, Росія посилила корабельне угруповування на морі.

Триває робота на деокупованих територіях

Вона зазначила, що ситуація на Півдні біля моря контрольована Україною. Продовжується робота у портах: судна заповнюються зерном, готуються до відправлення.

“Також триває бойова робота наших підрозділів на деокупованих територіях в рамках стабілізаційних заходів. Безпосередньо на лінії зіткнення на правому березі Херсонщини, коли вони відпрацьовують по лівому”, – розповіла керівниця пресцентру ОК “Південь”.

Завдання ворога – терор

Наталія Гуменюк наголосила, що наразі у Чорному морі знаходиться збільшене корабельне угруповування флоту Росії.

Там 21 корабель, серед яких 4 носії ракет типу “Калібр” і це 24 ракети. Оскільки два носії підводних, це ускладнює виявлення старту ракет, тому до повітряних тривог треба ставитися дуже сумлінно,
– зазначила вона.

На її думку, цілком ймовірно, що росіяни готують до атак свій арсенал. Також вони можуть очікувати посилення особливостей зимових погодних умов. Для них це може бути додатковим фактором, щоб застосувати ракетну атаку.

“Ми розуміємо, що масована атака готується і можлива будь-якого дня. Тим більш, що такий ресурс ракет напоготові в морі, ворожа авіація теж проявляє певну активність, за якою ми стежимо і про яку повідомляємо. Пам’ятаємо, що для ворога ні день, ні ніч не має значення. Їх завдання – терор”, – наголосила Гуменюк.

Масовані ракетні удари по Україні: останні новини

  • Російські гіперзвукові ракети “Кинджал” із території Білорусі здатні долетіти до України за хвилини, а з Каспію – за десятки хвилин. Все залежить, з якої точки йде пуск і з якою швидкістю летить літак. Військовий експерт Роман Світан вважає, що росіяни можуть одночасно випустити близько 150 – 180 ракет. Мовиться про крилаті та балістичні ракети з бойовою частиною орієнтовно пів тонни.
  • Російські окупаційні війська можуть завдати ракетного удару будь-коли, тому що мають сили та засоби. Військові експерти анонсували нову масовану ракетну атаку по Україні. Це сталось на тлі того, що росіяни вивели в Чорне море ракетоносій. Остання масована ракетна атака по Україні сталась 23 листопада.
  • Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний провів чергову важливу телефонну розмову. Цього разу з Головою об’єднаного комітету начальників штабів США генералом Марком Міллі. Під час дзвінка Залужний поділився оцінками ситуації на фронті та безпекових ризиків, які несуть масовані ракетні удари Росії.
  • Голова президентської фракції “Слуга народу” Давид Арахамія закликав киян запастися продуктами. Він заявив, що можуть бути нові ракетні обстріли та блекаути.

Залишити відповідь