Середа, 17 Квітня, 2024
ВійнаНа фронтіСвітУкраїна

Анджей Дуда: тільки героїзм сучасно озброєного солдата може зупинити імперські амбіції та жорстокість росії

Президент Польщі наголосив, що важливість темпів модернізації війська показала війна росії проти України. Він додав, що для запобігання агресії та зупинки ворога необхідна наявність сучасного та ефективного озброєння в армії, передає Польське радіо.

Президент Анджей Дуда заявив, що нікому не потрібно пояснювати, наскільки важливі темпи модернізації озброєння в умовах війни в Україні. У порту Ґдині президент Польщі взяв участь у церемонії, під час якої разом із головою Міністерства національної оборони, віце-прем’єр-міністром Маріушем Блащаком символічно отримав перші для Польщі танки K2 і гаубиці K9. Це виконання контрактів на постачання озброєнь, укладених цього року з Південною Кореєю.

Президент підкреслив, що тільки героїзм сучасно озброєного солдата може зупинити російські амбіції:

«Від 24 лютого, відколи росія напала на Україну, всі дуже добре бачимо одне – тільки героїзм сучасно та ефективно озброєного солдата може зупинити російські імперські амбіції та російську жорстокість. Тому для запобігання агресії та зупинки ворога наявність цього озброєння в армії необхідна».

У свою чергу, віце-прем’єр-міністр, міністр національної оборони Маріуш Блащак заявив, що передача зброї з Південної Кореї до Польщі є історичним днем:

«Ми хочемо миру, тому готуємося до війни. Ми розвиваємо Військо польське, збільшуємо його кількість, але також зміцнюємо його, оснащуючи сучасною зброєю. Як танки K2, так і гарматогаубиці K9 входять до найсучаснішої зброї. У зв’язку із цим, оснащення Війська польського цією сучасною зброєю дає війську інструменти, аби ефективно стримувати агресора».

10 танків південнокорейського виробництва K2 надійдуть до військової частини в Моронґу, яка входить до складу 16-ї Поморської механізованої дивізії. У свою чергу 24 гаубиці K9 будуть перевезені до полку у Венґожеві, який також входить до Поморської дивізії.

Угоди з південнокорейськими партнерами щодо танків K2 Black Panther і гаубиць K9A1 Thunder були укладені в липні цього року. Контракт із Hyundai Rotem передбачає закупівлю загалом 1000 танків K2 та полонізованої версії K2PL разом із супровідною технікою, а також навчальним та матеріально-технічним пакетом.

У свою чергу, рамковий контракт, укладений у липні з Hanwha Defence, передбачає поставку 672 гаубиць K9A1 та їх полонізованої версії K9PL, а також із супроводжувальною технікою та матеріально-технічним забезпеченням.

Залишити відповідь