Вівторок, 16 Квітня, 2024
ВійнаРозслідуванняРуzкій мірСвіт

У польському уряді розвінчали тези білоруського пропагандиста, а лукашенка назвали маріонеткою путіна

У польському уряді продовжують відстежувати усі маніпуляційні заяви та фейки білорусько-російської пропаганди. Цього разу спростували та пояснили тези одного з білоруських пропагандистів олексія дзерманта (дертманта), який склав компанію іншим російсько-білоруським пропагандистам і поширив інсинуації про нібито агресивні плани Польщі і країн Балтії проти білорусі, повідомляє Західно інформаційний фронт.

«Один із провідних пропагандистів режиму в Мінську Олексій Дзермант брехливо стверджує, що опоненти Лукашенка хочуть позбавити Білорусь суверенітету, а серед ворогів режиму називає Польщу і країни Балтії. Агресивні «плани поляків», на думку Дзерманта, є причиною того, що Мінську необхідно мобілізуватись військово, нарощувати армію та економічно зміцнювати співпрацю з росією та Китаєм», – пише у Твіттері уповноважений уряду з питань безпеки інформаційного простору Республіки Польща Станіслав Жарин.

На думку польського урядовця, дзермант маніпулює фактами та цим досягає задуманого психологічного і пропагандистського ефекту. Останній полягає в тому, мобілізує населення білорусі задля отримання підтримки дій режиму лукашенка.

«Обслуговуючи інтереси росії, він подає Польщу головним ворогом білорусі, а росію та Китай – партнерами, готовими захистити режим у мінську. Насправді позиція білорусі у відносинах з вищезазначеними країнами менша, ніж видає пропагандист. лукашенко є маріонеткою в руках путіна, яка слухняно виконує накази з кремля», – пояснив Станіслав Жарин.

Згідно з інформацією з відкритих джерел, дзерманта називають білоруським філософом, публіцистом і політичним оглядачем. До 2010-го року сповідував неоязичництво, а потім став прихильниколом так званого євразійства і як політолог став на бік російсько-білоруського режиму.

Залишити відповідь