П’ятниця, 29 Березня, 2024
ПолітикаСвіт

Останній день візиту Аркадіуша Мулярчика в Берліні

У Берліні 7 грудня заступник міністра закордонних справ Польщі Аркадіуш Мулярчик проведе кілька зустрічей із членами уряду Німеччини. Це останній день його візиту до німецької столиці, повідомляє Польське радіо.

У Берліні 7 грудня заступник міністра закордонних справ Польщі Аркадіуш Мулярчик проведе кілька зустрічей із членами уряду Німеччини. Це останній день його візиту до німецької столиці.

Серед головних тем переговорів буде питання військових репарацій, вшанування пам’яті польських жертв концтаборів, а також навчання польської мови як рідної в Німеччині. У федеральному бюджеті на 2023 рік вперше закладені кошти на ці цілі. У 2023 році на ці цілі буде виділено один мільйон євро, а у 2024 і 2025 роках – два мільйони євро. Заступник міністра Мулярчик зазначив, що це не та сума, яка б відповідала очікуванням Польщі.

«Ми будемо спостерігати, як будуть витрачатися ці кошти, ми побоюємося, що більша їх частина може піти на методологію, підготовчі питання та дослідження, а не на саме навчання», – сказав заступник міністра.

«Я буду переконувати наших німецьких партнерів підтримувати баланс у наших відносинах», – додав політик.

О 15:15 запланована зустріч заступника міністра зі ЗМІ в Інституті Пілецького в Берліні.

Залишити відповідь