Вівторок, 19 Березня, 2024
ВійнаПолітикаСвіт

9 грудня має бути згода ЄС щодо дев’ятого пакета санкцій проти рф

Нові санкції торкнуться близько 200 осіб, компаній та установ. Також передбачені подальші економічні обмеження, повідомляє Польське радіо.

У п’ятницю, 9 грудня, очікується досягння згоди щодо ухвалення дев’ятого пакета Європейського Союзу проти російської федерації. У другій половині дня посли країн-членів Співтовариства знову обговорять у Брюсселі пропозиції Єврокомісії. Пакет складається з двох частин. Перша з них – це так званий «чорний список» осіб, яким буде заборонено в’їзд до ЄС, та чиї активи будуть заблоковані, а також компаній та установ, активи яких будуть заморожені. Друга – подальші економічні обмеження.

До «чорного списку» внесено близько 200 осіб, компаній та установ.

«Серед іншого, причетні до огидної практики викрадення та депортації українських дітей», – заявив у четвер, 8 грудня, посол Польщі в Євросоюзі Анджей Садось, підтверджуючи таким чином неофіційні повідомлення стосовно дев’ятого пакета санкцій ЄС проти росії.

У «чорному списку» також знаходитимуться й причетні до розкрадання українського зерна, російські ЗМІ – рупори кремлівської пропаганди, а також міністри, військові, судді, губернатори, політичні партії та чергові оборонні підприємства.

Що стосується економічних санкцій, за словами голови Європейської комісії Урсули фон дер Ляєн, пропонується «заборонити прямий експорт безпілотників до росії, а також до будь-якої третьої країни, такої як Іран, яка може постачати безпілотники до рф». Також передбачається введення заборони на інвестиції в гірничодобувну галузь росії. Експортні обмеження стосуватимуться й іншої продукції подвійного призначення – цивільного та військового, яку може використовувати російська армія. До них відносяться: хімікати, електронні та комп’ютерні компоненти. Санкції також торкнуться чотирьох чергових російських банків.

Залишити відповідь