П’ятниця, 29 Березня, 2024
ВажливеВійнаЖертви війниУкраїна

Російські снаряди влучили у пологове відділення у Херсоні

Російські окупанти обстрілюють Херсон, знищуючи його як Маріуполь та інші українські міста. Вдень 10 грудня ворог влучив у пологове відділення у Херсоні.

Перші деталі повідомив заступник голови Офісу Президента Кирило Тимошенко, передає 24 канал.

За словами Тимошенка, ворожі снаряди влучили у пологове відділення лікарні.

Будівлю пошкоджено. Медпрацівники, пацієнтки та діти не постраждали,
– запевнив він.

Яка ситуація на Херсонському напрямку

  • Росіян меншає на лінії оборони лівобережжя Херсонщини. Вони перестали контролювати Кінбурнську косу. Однак чи є там ЗСУ достеменно не відомо.
  • За словами Піонтковського, ситуація на Херсонщині показує, що Південь та Крим перетвориться у величезний Кримсько-Херсонський котел, єдиною ниточкою зв’язку якого з зовнішнім світом залишиться Кримський міст, що також щасливо знищиться.
  • Днями стало відомо, що росіяни вигадали новий безглуздий тактичний хід. Росія висадила на Великий Потьомкінський острів зведений підрозділ зі спецпризначенців, мобілізованих та бригади з невеликою частиною артилеристів. Там вони намагаються контролювати гирло Дніпра. Однак українські артилеристи відверто радіють з цього приводу, адже на острові окупанти стають для них чіткою мішенню.

Додамо, що ще 9 березня російська армія завдала цинічного авіаудару по дитячій лікарні та пологовому в Маріуполі. Через ворожі бомби тоді загинуло троє людей, серед них – дитина, ще 17 осіб постраждало.

Додамо, що за 4 години до того, як скинути бомби на пологовий будинок у Маріуполі, речниця російського МЗС Марія Захарова збрехала, нібито ЗСУ вигнали звідти пацієнтів й натомість облаштували вогневі позиції.

Залишити відповідь