П’ятниця, 29 Березня, 2024
СвітУкраїна

“Сколихнув вільний світ”: Зеленський став людиною року за версією журналу Profil

Австрійський щотижневий журнал новин Profil назвав президента Володимира Зеленського людиною року. На думку редакції, український гарант виявив себе не лише як лідер держави, яка воює проти сильнішого ворога, а й особистість, яка “пробудила Захід”.

Про чергове нове звання нашого президента розповіли на сайті видання. На думку австрійців, Зеленський нагадав цивілізованим країнам про їхнє призначення та принципи, OBOZREVATEL.

“Будь-яка людина, яка сьогодні співвідносить себе із Заходом, може впевнено сказати: “Зеленський – наша людина”. У цьому рішенні немає оригінальності, оскільки більшість західних журналів цього року присудили українському політику звання найвпливовішого та найпомітнішого у світі. Таких регалій Зеленський, безсумнівно, заслужив із того моменту, як на його країну напала армія рф, що перевищує чисельністю і озброєнням, але він відмовився залишати столицю”, – вказано в повідомленні.

Вплив Зеленського на Захід виражений тими обставинами, що останній і справді останніми роками став помітно занурюватися в рутину, не підкріплену реальною потужністю своїх заяв. За версією Profil, це особливо помітно на прикладах виведення військ США з Афганістану, а також впливу Китаю, що постійно зростає.

Раніше OBOZREVATEL повідомляв, що український гарант став людиною року за версією культового журналу TIME у 2022 році. Зеленський знову опинився на обкладинці всесвітньо відомого видання разом з українцями, які цього року продемонстрували свій бойовий та волелюбний дух.

Американська медіаорганізація Politico назвала Зеленського найвпливовішою людиною в Європі. Цього року список номінантів було представлено 28 людьми.

Залишити відповідь