П’ятниця, 29 Березня, 2024
БлогУкраїнаЦікаве

У мережі показали якою була зима в Києві у 1970-х роках.

У 1970-х роках Київ узимку буквально засипало снігом і для його прибирання використовували спеціальну техніку. Завдяки роботам фотографа Сергія П’ятерикова ми можемо побачити, яким було місто в ті дні.

Унікальні фото були опубліковані на сторінці спільноти “Група 1900-1999 роки. Київ” у соціальній мережі Facebook. Вулиці столиці буквально були завалені снігом, повідомляє OBOZREVATEL.

“1970-і роки. Снігоприбиральна техніка – працює! Київ”, – йдеться в повідомленні.

На опублікованих фото модно побачити роботу комунальних служб на вулицях Володимирській та Богдана Хмельницького.

Нагадаємо, на Трухановому острові в Києві в середині 19-го століття з’явилися перші будинки киян, а вже 1880-х роках тут було збудовано робоче містечко. Завдяки невідомому фотоаматору ми можемо побачити, як виглядала ця місцевість у 1916 році з боку правого берега столиці.

Оболонь у Києві відома ще з часів Київської Русі та після закінчення Другої світової війни активно забудовувалася. Наприкінці 1970-х невідомий фотограф з висоти пташиного польоту зняв панораму цієї місцевості.

Як повідомляв OBOZREVATEL, вулиця Сагайдачного у Києві була прокладена у 1810-х роках, внаслідок перепланування та забудови Подолу після пожежі 1811 року. Завдяки невідомому фотографу для нас зберігся вигляд цієї частини історичного Подолу 1870-х років.

Залишити відповідь