Середа, 24 Квітня, 2024
ВійнаВійськові злочинціЖертви війниРуzкій мір

росіяни вивезли 40 дітей із Лисичанська та Сєвєродонецька

росіяни вивезли 40 українських дітей із тимчасово окупованих Лисичанська і Сєвєродонецька Луганської області; їх вивозять до росії під виглядом виїзду на лікування, повідомляє портал «Спротив», створений Силами спеціальних операцій, повідомляє Польське радіо.

росіяни вивезли 40 українських дітей із окупованих Лисичанська і Сєвєродонецька Луганської області; їх вивозять до росії під виглядом виїзду на лікування, повідомляє портал «Спротив», створений Силами спеціальних операцій. 

Групу з 40 дітей із Лисичанська та Сєвєродонецька вивезли на південь росії, у Ставропольський край.

Портал «Спротив» попередив, що окупаційна влада проводить масові медичні огляди дітей, а потім направляє їх у табори лікування. Хоча це свідчить про добрі наміри, але це лише привід відправляти дітей до росії. Після цього дітей не забирають назад, поки батьки не приїдуть за ними особисто. Потім виникає проблема з поверненням додому через оголошений росіянами надзвичайний стан на окупованих територіях.

Під час перебування на росії дітей піддають російській пропаганді, наприклад, їм кажуть, що Україна несе відповідальність за війну, яка триває. Портал «Спротив» звернувся до жителів окупованих територій з проханням виїжджати й «не ставати заручниками ворога».

Залишити відповідь