Вівторок, 23 Квітня, 2024
ВійнаІнтерв'юСвітУкраїна

Демілітаризація росії є єдиною гарантією безпеки для України і світу, – експерт

Директорка програм безпеки ради зовнішньої політики “Українська призма” Ганна Шелест заявила, що лише демілітаризація росії буде гарантією безпеки для України та всього світу. Ідеальним варіантом було б ядерне роззброєння держави-терориста, повідомляє OBOZREVATEL.

Крім того, може йтися про створення демілітаризованої прикордонної зони. Про це Шелест сказала, спілкуючись з журналістом Олексієм Мустафіним у рамках рубрики “MUST know” на OBOZREVATEL TV.

“Є варіанти: може бути заборона володіти певними озброєннями на певну кількість років. Тут може бути й демілітаризована зона перед кордоном з Україною. Це може бути і питання санкцій, які продовжаться на невизначений термін та не дадуть змогу рф виробляти певні типи озброєнь”, – розповіла вона. 

Водночас ядерне роззброєння рф буде найскладнішим процесом, зазначила експертка. На її думку, Китай може виступити проти такого варіанту розвитку подій. 

“Без змін всередині росії повного відчуття безпеки в Україні не буде, тому що це не питання путіна, це питання людей навпроти нього. Ми бачимо, як ті, кого ми свого часу вважали лібералами, виявилися набагато більшими російськими імперіалістами та націоналістами і приймають найгірші рішення щодо України”, – додала Шелест.

Повинна відбудится серйозна зміна еліти та очищення суспільства в рф– росіяни повинні визнати свою відповідальність за агресію проти України, а не дистанціюватися від цього, наголосила вона. 

Як повідомляв OBOZREVATEL, раніше в Офісі президента України відреагували на пропозицію президента Франції Еммануеля Макрона подумати над гарантіями безпеки росії. Там заявили, що такі гарантії потрібні світу, а не країні-агресору.

Залишити відповідь