П’ятниця, 29 Березня, 2024
Україна

Дефіцит зменшується. В “Укренерго” оцінили стан енергосистеми в країні

В Україні дещо зменшився дефіцит потужності в енергосистемі, однак й надалі залишається суттєвим. Певні обмеження й надалі зберігаються.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на Telegram-канал “Укренерго”.

“На ранок 23 грудня дефіцит потужності в енергосистемі дещо зменшився, але залишається суттєвим. Працюють усі види генерації. Вийшов на номінальну потужність енергоблок, який вчора був підключений до енергосистеми”, – пише пресслужба.

Зазначається, що в передачі електроенергії й надалі зберігаються певні обмеження внаслідок пошкодженнь магістральних мереж російськими атаками. Через це всі до усіх областей доведені ліміти споживання, перевищення яких призведе до аварійних обмежень.

“На сході внаслідок російських обстрілів у прифронтових районах є пошкодження в електромережах. Аварійно-відновлювальні роботи будуть розпочаті відразу після дозволу військових”, – додає “Укренерго”.

Ремонти на об’єктах енергетичної інфраструктури продовжуються цілодобово, однак через складність пошкоджень – відновлення вимагає значного часу.

Нагадаємо, РБК-Україна писало про те, що міністр енергетики Герман Галущенко розповів, коли та за яких умов в Україні припинять відключати світло.

Залишити відповідь