Четвер, 25 Квітня, 2024
ВійнаІнтерв'юКриміналРуzкій мір

Хакерів з фсб судитиме міжнародний військовий трибунал

Служба безпеки України вираховує хакерів російської федеральної служби безпеки та документує їхню діяльність. На них чекатиме «окремий блок засідань міжнародного військового трибуналу».

Про це в ефірі телеканалу «Ми-Україна» сказав начальник Департаменту кібербезпеки СБУ Ілля Вітюк, повідомляє Західно інформаційний фронт.

«Ми моніторимо ризики та загрози у режимі реального часу 24/7. Більшість хакерів із російських спецслужб, що працюють по нас, знаємо поіменно. Іде робота з їх документування. Після перемоги України на них чекатиме окремий блок засідань міжнародного військового трибуналу», – цитує Іллю Вітюка прес-служба СБУ у своєму ТГ-каналі.

За словами гостя студії, цього року СБУ нейтралізувала понад 4,5 тисяч кібератак та інцидентів на Україну, а на момент повномасштабного вторгнення фахівці української спецслужби були готовими до найгірших сценаріїв.

Хакерські атаки ворога стали масованими особливо цього року. Для порівняння: 2020 року зафіксовано майже 800 кібератак, 2021 – 1 400, цього року їх кількість зросла у понад 3 рази. В січні та лютому 2022 року розпочалося зростання їх кількості, а нейтралізація і відбиття загроз на цифровому фронті стали для фахівців СБУ додатковими «тренуваннями» перед повномасштабним вторгненням.

«Сьогодні країна-агресор завдає в середньому більше 10 кібератак на добу. Про більшість українське суспільство, на щастя, навіть не знає», – зауважив Ілля Вітюк.

Він розповів, що в зоні особливої уваги ворога є енергетика, логістика, військові об’єкти, а також – бази даних органів влади та інформресурси.

Нагадаємо, якість роботи українських спецслужб визнали на Заході, зокрема, у США. Глава кіберкомандування США, директор Агенції національної безпеки Пол Накасоне свого часу похвалив Україну та її IT-фахівців за компетентність і стійкість у протистоянні російським кібер-атакам. А також заявив про підтримку України з боку США у відповідь на вторгнення росіян. 

Залишити відповідь