П’ятниця, 29 Березня, 2024
БлогВоєнний станПодії

Сахащик похвалився фото зі Залужним. Що відомо про їхню зустріч

У перші дні Нового року по мережі розійшлося селфі двох Валеріїв – головнокомандувача ЗСУ Залужного разом із «міністром оборони» білоруського Об’єднаного перехідного кабінету Сахащиком. Останній у своєму ТГ-каналі підписав цю світлину багатозначно: «План готовий».

Жодної іншої інформації про цю зустріч не оприлюднювала ні білоруська, ні українська сторони, повідомляє Західно інформаційний фронт.

ТГ-канал «Білоруський стратегічний» вважає цю зустріч вельми позитивним сигналом.

«По-перше, сам факт прямого особистого контакту Валерія Сахащика з військовим керівництвом України – це, на нашу думку, перше свідчення того, що Київ розглядає білорусів не лише як підручний засіб для вирішення власних проблем. Цей факт особливо важливий після відмови керівництва України зустрічатися зі Світланою Тихановською та Валерієм Ковалевським.

По-друге, фото відображає чудове порозуміння між обома офіцерами. Залужний у принципі не любить постановочних фото та розуміється на людях.

По-третє, у Залужного величезна відповідальність і божевільний графік. Можна, звичайно, припустити, що він запросив Сахащика попити пивка та порозказувати анекдоти, але ми розуміємо, що так не буває. Очевидно, що зараз не лише білоруси, а й передусім «товариші майори» зі спецслужб Лукашенка ламають собі голову, чого вони не знають і де чекати каверзи. Поступово стає очевидним, що «фактор Сахащика» дійсно починає працювати і змінювати розстановку сил у протистоянні з режимом», – вважають аналітики каналу.

Натомість білоруські опозиційні медіа повідомляють, що власне зустріч Залужного та Сахащика відбулась у Києві ще в листопаді 2022 року. Про деталі й обговорювані теми нікому достеменно невідомо. Натомість близькі до кіл білоруської опозиції люди кажуть, що зустріч минула у теплій та дружній атмосфері, повідомляє білоруське видання «Наша Ніва».

За деякою інформацією, Залужний у давнину нібито бував у десантній частині, якою керував Сахащик.

За інформацією «НН», у листопаді також мали відбутися зустрічі Сахащика з іншими представниками українських Збройних сил і силових структур, зокрема Сил спеціальних операцій.

58-річний Валерій Сахащик – міністр оборони в Об’єднаному перехідному кабінеті Тихановської. Колишній командир Брестської десантної частини, підполковник, який після виходу у відставку заснував успішний приватний будівельний бізнес. Це найавторитетніший військовий, який публічно приєднався до руху проти диктатури за останні роки.

Також повідомляють, що у грудні Сахащик заявляв, що триває підготовка до створення нової військової частини білорусів в Україні, яка матиме важке озброєння.

Залишити відповідь