Четвер, 25 Квітня, 2024
Воєнний станУкраїна

Українські аграрії готуються до посівної

Після перемоги та деокупації Харківської та Херсонської областей повернутися до довоєнного рівня можна буде щонайменше через 3 роки, повідомляє Польське радіо.

Минулого року українські аграрії встигли засіяти озимими лише 60 відсотків полів. Окупація, замінування, погодні умови та фінансові проблеми призвели до зниження ефективності праці аграріїв.

Заступник міністра агрополітики України Тарас Висоцький каже, що після перемоги та деокупації Харківської та Херсонської областей повернутися до довоєнного рівня можна буде щонайменше через 3 роки.

«Аграрний сектор є багатогалузевим, тому час відновлення залежатиме від його характеристик. Звичайно, найшвидше відновлюватиметься рослинництво та такі сфери, як птахівництво. Розмінування — досить складний процес, тому якщо скласти всі фактори, то, на жаль, для повернення до довоєнного стану знадобиться не менше 2-3 років», — зазначив він.

Попри все аграрії готуються до весняної посівної. Обґрунтовують це ефективною обороною на передовій і звільненням великих районів у Харківській, Миколаївській та Херсонській областях.

Залишити відповідь