П’ятниця, 19 Квітня, 2024
ВійнаІнтерв'юУкраїна

Олексій Данілов: українські військові освоять танки Leopard за кілька тижнів

Військовослужбовці Збройних сил України протягом наступних тижнів опановуватимуть керування танками Leopard. Якщо танки будуть доставлені в Україну найближчим часом, навчання пройде «надзвичайно швидко», запевнив у четвер, 12 січня, секретар РНБО Олексій Данілов, передає Польське радіо.

Військовослужбовці Збройних сил України протягом наступних тижнів опановуватимуть керування танками Leopard. Якщо танки будуть доставлені в Україну найближчим часом, навчання пройде «надзвичайно швидко», запевнив у четвер, 12 січня, секретар РНБО Олексій Данілов.

«Те, що стосується наших фахівців в Збройних силах, то я вже неодноразово наводив приклади, коли західні партнери готували своїх фахівців на ті чи інші види озброєння, то наші хлопці та дівчата опанують це за лічені тижні», — сказав Данілов. За його словами, такі темпи зумовлені ситуацією в Україні.

Президент Республіки Польща Анджей Дуда 11 січня заявив, що Варшава вирішила передати Україні роту танків Leopard у рамках міжнародної коаліції. За стандартами НАТО, танкова рота складається з 14 машин.

Залишити відповідь