П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Інтерв'юСвіт

Ердоган вважає що допомога Україні танками піде на користь тільки торговцям зброєю

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган із пересторогою оцінив рішення США й країн Європи направити в Україну бойові танки для підтримки її обороноздатності на тлі повномасштабного вторгнення РФ.

Як повідомляє  Black Sea News, про це Ердоган сказав в інтерв’ю телеканалу TRT в середу 1 лютого.

“Ми очікуємо на підтримку миру з боку Європи та світу. Переговори тривають. Чи є відправлення танків США і Німеччиною рішенням? Я не можу сказати, що це рішення. Це ризиковано і йде на користь торговцям зброєю”, – зазначив він.

Коментуючи російсько-українську війну, Ердоган укотре підкреслив, що “жодна європейська країна не була такою сміливою, як ми”, коли йшлось про врегулювання конфлікту.

“Ми брали участь у рішеннях щодо “зернового коридору, обміну полоненими та гуманітарної допомоги”, – перерахував турецький лідер.

Нагадаємо, 25 січня уряд Німеччини офіційно повідомив про рішення передати ЗСУ основні бойові танки Leopard 2, та дозволити реекспорт іншим країнам, які також хочуть зробити це. Тоді ж президент США Джо Байден оголосив про надання Україні 31 танку M1 Abrams.

Очільник МЗС Дмитро Кулеба повідомив, що за підсумками перших обіцянок від партнерів Україна має отримати від 120 до 140 одиниць сучасних західних танків.

Залишити відповідь