П’ятниця, 19 Квітня, 2024
ВійнаІнтерв'юПолітикаСвіт

Китайські ЗМІ звинувачують у війні Сполучені Штати

На думку китайських аналітиків, це «американська гібридна війна», спрямована на «послаблення та розкол» Росії, передає Польське радіо.

З початку російського вторгнення в Україну китайські ЗМІ зайняли позицію, зближену з інтересами Москви, а журналісти китайських ЗМІ навіть з’являлися на російському боці фронту. Китайська пропагандистська щоденна газета Global Times називає російське вторгнення не війною, а «конфліктом». 

Щоденну газету Global Times називають пропагандистським рупором китайської влади. Опубліковані там аналізи та коментарі відображають позицію китайського уряду. У зв’язку з наближенням першої річниці російського вторгнення в Україну Global Times публікує аналіз війни, яку — як і китайська влада — описує як українсько-російський «конфлікт». За даними газети, майбутній візит президента США до Польщі буде «політичним шоу». Китайські ЗМІ відтворюють російський наратив, також використовуючи боротьбу Китаю за вплив у світі з США — вони повністю звинувачують США у війні.

На думку китайських аналітиків, це «американська гібридна війна», спрямована на «послаблення та розкол» Росії, а Україна є лише жертвою політики Сполучених Штатів.

Залишити відповідь