П’ятниця, 19 Квітня, 2024
ПодіїУкраїна

В Україну завезли небезпечні бразильські горіхи: що відомо та де знайшли продукцію

В Україну завезли небезпечні для здоров’я людей горіхи, вони були експортовані із Бразилії. Продукцію було знайдено в Івано-Франківській області. 

Про це повідомляє пресслужба Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області у Facebook. Операторів ринку, які здійснюють продаж продукції, попередили про необхідність вилучити її з обігу, передає OBOZREVATEL.

“Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області інформує про отримання інформаційного повідомлення через систему швидкого оповіщення по харчових продуктах та кормах (RASFF) від 26.01.2023 р. №2023.0615 стосовно виявлення перевищення максимально допустимих рівнів афлатоксинів (В1 та сумарної кількості В1, В2, G1 і G2) в бразильському горіху, що експортувався з Бразилії (експортер: AMENDOPERES LTDA, Brazil; трейдер: ROTTERDAM CUSTOMS SERVICES B.V., Netherlands) до України (одержувач: ТзОВ “КРІОЛІТ-Д”, вул. Океанська, 4, м. Дніпро)”, – йдеться в повідомленні.

У відомстві зазначили, що українці в разі виявлення цієї продукції мають повідомити Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області. Це можна зробити:

  • набравши за номером телефону: (0342) 511389 / 511392;
  • звернувшись до територіальних управлінь.

Нагадаємо, тиждень тому в Україну завезли з-за кордону небезпечний арахіс. Речовина викликає злоякісні пухлини та цироз печінки, а також може провокувати набряк мозку.

Небезпечну продукцію знайшли на Одещині. Про це повідомляє пресслужба головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області.

OBOZREVATEL раніше писав про те, що в Україні у магазинах продають небезпечні фальсифікати масла. Є кілька способів, як розпізнати таку продукцію. Насамперед слід звертати увагу на маркування товару, але якість також можна перевірити й вдома.

Залишити відповідь