Вівторок, 16 Квітня, 2024
В окупаціїВійнаРуzкій мірУкраїна

Загарбники передбачили в Криму для мобілізованих 30 тисяч місць на кладовищах

російські загарбники передбачили для мобілізованих кримчан, яких відправляють на фронт російсько-української війни, 100 тисяч місць у лікарнях та 30 тисяч місць на кладовищах півострова.

Про це повідомила голова правління Кримської правозахисної групи Ольга Скрипник в ефірі Громадського радіо, передає Укрінформ.

«Влітку минулого року аксьонов заклав у своїх розпорядженнях такі цифри: забезпечити щонайменше 100 тисяч місць у лікарнях та інших установах охорони здоров’я та 30 тисяч місць на кладовищах для поховання військовослужбовців. Відповідно, йдеться про дуже великі цифри, які сам аксьонов передбачає у межах мобілізаційних заходів. Це свідчить, що формальні і так звані «правові» підстави для продовження мобілізації в окупованому Криму існують», – сказала Скрипник.

Вона поінформувала, що у Криму продовжують працювати всі мобілізаційні пункти, медичні комісії.

«Ризик бути мобілізованим існує навіть для тих людей, які мають медичні протипоказання, адже, як показує досвід, це не рятує», – зазначила правозахисниця.

Вона додала, що, окрім мобілізації, у Криму регулярно відбуваються військові призови, зокрема, 1 квітня стартує весняний призов.

Як повідомлялося, у представництві Президента в АРК поінформували, що під час незаконного призову загарбники можуть відправляти кримських «строковиків» безпосередньо на лінію вогневого зіткнення російсько-української війни.

Залишити відповідь