Четвер, 25 Квітня, 2024
ПодіїПолітикаСвіт

Прем’єрка Італії розкритикувала Макрона і Шольца за запрошення Зеленського до Парижа перед самітом ЄС

Прем’єр-міністр Італії Джорджія Мелоні висловила невдоволення тим, що президент Франції і канцлер Німеччини приймали президента України Володимира Зеленського за день до того, як він мав приїхати в Брюссель на саміт ЄС.

Про це пише Politico, повідомляє “Європейська правда”.

На запитання журналістів, чи не був візит до Вашингтона французьких та німецьких високопосадовців у контексті трансатлантичних суперечок щодо “зелених” субсидій недоречним, вона несподівано заговорила про Зеленського.

“Чесно кажучи, я відчула, що запрошення Зеленському вчора було більш недоречним. Я думаю, що наша сила в цьому питанні – це спільнота та єдність, і я розумію внутрішньополітичні питання, але бувають випадки, коли надання переваги внутрішньополітичним питанням йде на шкоду справі, і мені здається, що це був один з таких випадків”, – сказала вона.

Раніше повідомлялося, що Мелоні зустрінеться з Зеленським у четвер у Брюсселі на полях позачергового засідання Європейської ради.

Як відомо, у середу президент України прибув з неанонсованим візитом до Британії і ввечері того ж дня полетів до Парижа, де мав зустріч з Еммануелем Макроном та Олафом Шольцом.

Залишити відповідь