П’ятниця, 29 Березня, 2024
ПодіїСвіт

Триває щорічна конференція з безпеки в Мюнхені

Віцепрезидент США Камала Гарріс уже перебуває в Мюнхені — увечері 17 лютого вона зустрілася з президентом Франції Еммануелем Макроном і канцлером Німеччини Олафом Шольцем. Сьогодні, 18 лютого, віцепрезидент США візьме участь у Безпековій конференції з глобальної політики. Головна тема зустрічі політиків, експертів та журналістів — війна в Україні, передає Польськее радіо.

Віцепрезидент США Камала Гарріс уже перебуває в Мюнхені — увечері вона зустрілася з президентом Франції Еммануелем Макроном і канцлером Німеччини Олафом Шольцем. Сьогодні, 18 лютого, віцепрезидент США візьме участь у Безпековій конференції з глобальної політики. Головна тема зустрічі політиків, експертів та журналістів — війна в Україні.

Очікується, що Камала Гарріс переконає політиків інших країн продовжувати підтримувати Україну, особливо з огляду на очікуваний новий наступ Росії. З подібним закликом, ймовірно, звернеться прем’єр-міністр Великобританії Ріші Сунак, який також буде одним із основних доповідачів другого дня зустрічі в Мюнхені.

Учора, 17 лютого, президент України, а також канцлер Німеччини закликали до швидкої передачі зброї Києву. Президент Франції Еммануель Макрон стверджував, що не час для переговорів з Росією, а президент Польщі Анджей Дуда заявив, що міф про можливі переговори з Москвою нещодавно розвалився, як картковий будиночок.

Учасники конференції також мають говорити про російський новий імперіалізм, який, на думку експертів у Мюнхені, на багато років змінить світовий порядок.

Президент Анджей Дуда зустрінеться в Мюнхені з прем’єр-міністром Норвегії та майбутнім президентом Чехії. У свою чергу запланована зустріч прем’єр-міністра Матеуша Моравєцького з прем’єр-міністром Великої Британії.

Російське вторгнення призвело до того, що організатори зустрічі в Німеччині вперше не запросили політиків з Росії та Ірану. У Мюнхені є російські опозиціонери. Увечері мають виступити Міхаїл Ходорковський і Ґаррі Каспаров.

Залишити відповідь