П’ятниця, 29 Березня, 2024
ПодіїСвіт

У Болгарії знайшли вантажівку з тілами 18 нелегалів з Афганістану

У Болгарії, неподалік столиці Софії, виявили вантажівку, де під деревиною переховувалися нелегальні мігранти з Афганістану. З них 18 осіб, зокрема 1 дитина, були мертві. Ще 34 людини, з яких 5 – діти, терміново госпіталізували, повідомляє OBOZREVATEL.

Про це повідомило Reuters із посиланням на повідомлення МВС країни. Зазначається, що люди були замерзлі, мокрі, не їли декілька днів і їм не вистачало кисню. Деякі з біженців, яким пощастило вижити перебувають у критичному, але стабільному стані.

Як повідомив журналістам голова Національної слідчої служби Борислав Сарафов, мігранти нелегально перетнули кордон із сусідньою Туреччиною. Два дні вони ховалися в лісі, перш ніж сіли у вантажівку неподалік міста Ямбол на південному сході Болгарії.

Наразі правоохоронці розшукують водіїв вантажівки. У справі вже затримано чотирьох осіб, одного з яких раніше було засуджено за торгівлю людьми. Про підозру їм повідомлять, щойно зберуть достатньо доказів.

Нагадаємо: раніше повідомлялося, що Білорусь, яка стала плацдармом для російських окупаційних військ, продовжує розвідувати обстановку на кордоні з Україною. Для цього в РБ використовують біженців з Ірану та Пакистану. Нелегальних мігрантів навмисно відправляють до українсько-білоруського кордону, аби виявити його вразливі ділянки.

Як повідомляв OBOZREVATEL:

– на початок 2023 року в країнах Європи перебувало близько 8 млн українських біженців. Найбільше – у Польщі, де їхня кількість перевищила 1,5 млн осіб. Водночас усього за час війни з України виїхало 18 млн людей – проте більшість уже повернулася;

– дані соціологічного дослідження, яке провела Міграційна платформа EWL, показали, що українські біженці у Польщі, які вже знайшли роботу, мають намір повертатися додому. Лише 6% опитаних заявили, що хочуть назавжди залишитись у чужій країні.

Залишити відповідь