П’ятниця, 29 Березня, 2024
В окупаціїВійнаРуzкій мірУкраїна

На Херсонщині росіяни розпочали військову підготовку дітей і шкільної молоді

На окупованій частині Херсонської області росіяни розпочали військову підготовку дітей і школярів. Згідно з відео, оприлюдненим на підконтрольному окупантам сайті «Таврія Херсон», на заняттях навчають стріляти з автоматів, у них беруть участь навіть діти 12-13 років, передає Польське радіо.

На окупованій частині Херсонської області росіяни розпочали військову підготовку дітей і школярів. Згідно з відео, оприлюдненим на підконтрольному окупантам сайті «Таврія Херсон», на заняттях навчають стріляти з автоматів, у них беруть участь навіть діти 12-13 років.

Керівник так званого регіонального штабу російської молодіжної організації «Молода армія» Сєрафін Іванов в інтерв’ю цитованому порталу каже, що під наглядом російських військових молодь навчається не лише поводженню зі зброєю, а й «використанню певних тактичних прийомів».

На оприлюдненому відео занять на полігоні, серед інших, є колаборант Ігор Телєґін, помічник голови окупаційної ради області. Посилаючись на нібито свій досвід в Афганістані, він пояснює дітям, що «автомати Калашникова треба використовувати як скрипки». Крім пістолета, дітей знайомлять також із технікою стрільби зі снайперської гвинтівки й автомата. Інструктори часто наголошують, що цю зброю молодь використовуватиме проти українців.Тренуванням передували масові «візити» російських військових до навчальних закладів окупованої частини області. Щоб прискорити темпи мілітаризації херсонської молоді, росіяни готують відкриття так званих «суворовських кадетських класів» у кожній школі на окупованих територіях, а також створення осередків під назвою «Юнармія» в кожному навчальному закладі.

Залишити відповідь