П’ятниця, 29 Березня, 2024
В КиєвіВ регіонахУкраїна

Імпорт струму знижується: енергетики розповіли про дефіцит і відключення світла

В Україні 21 лютого не відключатимуть електроенергію у Києві, Одеській, Дніпропетровській та інших областях. Дефіциту в енергосистемі немає, причому Україна почала скорочувати закупівлю електроенергії за кордоном.

“Всі електростанції працюють згідно з командами диспетчерів “Укренерго”. Імпорт електроенергії незначний і суттєво зменшується завдяки стабілізації електропостачання в країні”, – зазначили в “Укренерго”, передає OBOZREVATEL.

Поки що ліміти споживання не вводи. Однак при зміні ситуації в енергосистемі та різкому зростанні споживання можливе застосування відключень. При цьому на Київщині проходять виміри обсягів споживання електроенергії.

Як зазначають у ДТЕК, в Одеській області та Одесі все ще є обмеження щодо кількості струму, яку можна розподілити між споживачами. Це може призвести до відключення електроенергії за графіком.

21 лютого за дорученням “Укренерго” у Київській області проводитимуть виміри споживання електроенергії. У зв’язку з цим завтра в області не будуть застосовуватись графіки відключень.

Це допоможе визначити актуальні показники споживання більш точного формування лімітів. Проте через пошкодження мереж “Укренерго” у частині Бучанського, Фастівського та Обухівського районів можуть відбуватися стабілізаційні відключення за графіком.

Зазначимо, що споживання електроенергії може значно знизитися після потепління. Українці перестануть опалювати свої будинки та квартири, як результат, буде легше досягти стабільного балансу в системі.

У січні ТЕС ДТЕК відпустили в мережу стільки ж електроенергії, скільки вистачить на забезпечення світлом більш ніж 400 тисяч родин протягом року.

До речі, раніше завдяки теплій зимі, збільшенню генерації за рахунок сонячної енергії, а також скороченню споживання вдалося наблизитися до балансу в енергосистемі. “Укренерго” протягом кількох днів лютого не запроваджували обмеження на споживання електроенергії у більшості регіонів.

Як раніше писав OBOZREVATEL, Україна отримала нові вантажі з енергетичним обладнанням із Німеччини вагою понад 59 тонн. Всього з липня 2022-го Німеччина надіслала 43 вантажі для потреби енергетиків загальною сумою 334 тонни.

Залишити відповідь